Vroclav, grad patuljaka

Vroclav, Poljska

već od 159€

Opis destinacije

Divni, neodoljivi Vroclav. Četvrti grad po veličini u Poljskoj i prestoni grad Šlezije, nalazi se na reci Odri i čak četiri njene pritoke. Ispresecan tokovima reka, sa preko 200 mostova, ovaj grad nazivaju i Poljska Venecija. Bogata istorija i spoj različitih kultura, učinili su ovaj grad zanimljivim kultorološkim miksom. Iako je u Drugom svetskom ratu gotovo potpuno uništen, ovaj grad je poput Varšave podignut iz pepela. Obnovljeno istorijsko jezgro vrvi od raskošnih palata sa šarenim fasadama, kulturnim institucijama, izuzetno živopisnim ulicama, sjajnim restoranima... Naravno, tu su i vroclavski patuljci. Najnovije znamenje grada koje je postalo njegov neodoljivi simbol. Preko 300 malih bronzanih figurina patuljaka nalazi se razasuto širom grada... Njihov stav kao da nas poziva u neki drugi svet, svet ljubavi i sreće. Pa zašto da i Vi ne budete deo te sreće! Vroclav Vas neće ostaviti ravnodušnima! Program smo obogatili izletom do još jednog fantastičnog poljskog grada, Poznanja, a posetićemo i bajkoviti, veličanstveni zamak Ksiaž, kao i maleno mesto Svidnica u kojem se nalazi čudesna Crkva Mira (UNESCO). Putovanje kao stvoreno za Vas!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Vroclav, Grad Patuljaka
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
14. – 18. APRIL 2023. / 28. APRIL – 2. MAJ 2023.
VROCLAV – POZNANJ – ZAMAK KSIAŽ - SVIDNICA

CENA ARANŽMANA PO OSOBIPAKET IZLETA
za uplate u agenciji
redovna cena 189 € snižena cena 159 €
umesto 85 € samo 75 €
Navedena cena paketa izleta uključuje:
- Poludnevni izlet Svidnica – Zamak Ksiaž sa uključenim ulaznicama za posetu Crkvi Mira i muzeju unutar zamka
- Celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom Poznanja prema programu

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluženje) u hotelu sa 1* u Vroclavu
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Obilazak Vroclava uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 1000 dinara za osobe 18-70 god. Stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
- Doplata za dodatno sedište u autobusu – 100 €
- Fakultativna poseta Multimedijalnoj fontani – „svetlost i zvuci“ – 15 € (minimu 20 osoba; prijava i plaćanje na licu mesta) – nije uključeno u paket izleta!
- Fakultativna večera u pivnici u Vroclavu – 25 € (minimum 10 osoba; prijava i plaćanje na licu mesta) – nije uključeno u paket izleta!
- Obavezna doplata od 2 € po osobi i noćenju za gradsku turističku taksu (4 € ukupno po osobi) – plaća se na recepciji hotela!

Ukoliko paket izleta nije uplaćen u agenciji, cene pojedinačnih izleta za uplatu na licu mesta su:
- Svidnica – Zamak Ksiaž – 45 €
- Poznanj – 40 €
HOTEL „IBIS BUDGET WROCLAW POLUDNIE“ 1*, Vroclav https://all.accor.com/hotel/6603/index.en.shtml ili sličan

Hotel se nalazi u predgrađu Vroclava Poludnie, nedaleko od stanice gradskog prevoza putem kojeg je direktno vezan sa centrom Vroclava. Iako ima samo 1*, hotel je u svemu izuzetno pristojan. Recepcija hotela radi samo ujutro kada se u „salonu“ poslužuje doručak. Sobe su male, skromno opremljene, sve sa ugradnom tuš kabinom + umivaonikom koji se nalazi u sobnom prostoru (dakle, nema klasičnog kupatila), WiFi, TV Sat.
1. dan (petak 14. april / 28. april)   Polazak iz Beograda oko 16h (Sava centar), i iz Novog Sada oko 17.30h (AS „Vojvodina“). Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmorai obavljanja carinskih formalnosti...

2. dan (subota 15. april / 29. april)   Dolazak u VROCLAV u prepodnevnim časovima. Po dolasku, sledi obilazak grada uz razgledanje: Glavni gradski trg Rinek sa veličanstvenom Gradskom kućom i crkvama Svete Elizabete i Svetog Jovana Krstitelja. Šetnja glavnom trgovačkom zonom grada, ulicom Svidnica. Zatim sledi obilazak najstarijeg, i po mnogima najimpresivnijeg dela grada, ostrvlje Tumski gde se nalaze brojne crkve i građevine koje datiraju čak iz 12. veka. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti: šoping u nekom od tržnih centara; odlazak u centar gradskim prevozom; obilazak čudesnog Japanskog vrta, itd. Noćenje.

3. dan (nedelja 16. april / 30. april)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili u 8.30h polazak na poludnevni fakultativni izlet. Odlazak do malog živopisnog grada SVIDNICA. U ovom mestu se nalazi najveća drvena crkva na svetu. Reč je o luteranskoj crkvi Mira koja se zbog svoje lepote i jedinstvenosti nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Crkva je izgrađena u spomen završetka Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648), te po postignutom dogovoru i nosi ime, Crkva od Mira. Unutrašnjost crkve urađena je u raskošnom barokno-šleskom stilu i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nastavak putovanja do veličanstvenog i čudesnog ZAMKA KSIAŽ. Zamak je izgrađen u drugoj polovini 13. veka od strane Bolka I, princa od Svidnice iz dinastije Pjast, po kojoj verovatno i Poljska nosi ime. Tokom 15. veka zamak postaje rezidencija češkim kraljevima iz dinastije Luksemburg, potom i mađarskog kralja Matije Korvina. Srednjovekovna, kamena struktura zamka je u kasnijem periodu barokizirana. Danas je zamak nacionalni monument sa veoma interesantnom istorijskom postavkom. Povratak u Vroclav u hotel do 17h. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak do centra grada, odnosno na šou multimedijalne fontane – „svetlost i zvuci“ – izuzetna atrakcija i najveća fontana u Poljskoj sa površinom od 1ha i sa preko 300 mlaznica. Nakon toga, odlazak do centra Vroclava, slobodno vreme, ili fakultativna poseta pivnici „Svidnica“, najstarijoj pivnici Evrope koja datira iz 1275. godine. Večera u fantastičnom ambijentu koji će nas vratiti u 13. vek. Povratak u hotel do 23h. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 17. april / 1. maj) Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Slobodno veme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do prelepog grada POZNANJ. Poseta gradu sa oko pola miliona stanovnika, smeštenog na divnoj reci Varti. Grad je predstavljao jedno vreme prestonicu Poljske, a o njegovoj turbulentnoj istoriji svedoče ostaci gradskih zidina i dva gradska zamka koji, između ostalog, govore o pruskom, odnosno nemačkom prisustvu na ovom području. U Poznanju i dalje stoji bazilika svetog Petra i Pavla, najstarija u zemlji, u kojoj se nalaze grobovi prvih poljskih vladara. Šetnja starim gradom do glavnog trga Rinek, Gradska kuća sa tornjem, Kraljevski zamak iz 13. veka, Carski zamak izgrađen 1910. godine. Tokom drugog svetskog rata zamak je pretvoren u Hitlerovu rezidenciju sa njegovim ličnim kabinetom i podzemnim bunkerom. Slobodno vreme za uživanje u šetnji i prelepom gradskom ambijentu. Polazak iz Poznanja u 21h. Noćna vožnja preko Češke, Slovačke, Mađarske...

5. dan (utorak 18. april / 2. maj)   Povratak u podnevnim časovima. Kraj programa.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama